Home
Biografie
Informatie
Contact
Colofon
Muziek
Instrumenten
Fotomateriaal

Biografie

De Firma Rood & de Groot

werd in 2001 opgericht als logisch vervolg op het roemruchte duo Mannen Met Migraine. De Firma speelt door het hele land op (bedrijfs)feesten, in winkelcentra, bij recepties en bruiloften en op festivals. Uitbundiger dan u denkt maar soms ook bescheidener/zachter dan verwacht.

Bram Groothoff

Bram Groothoff begon zijn carrière als avant-garde acteur/-lawaaimaker, vervolgens werd hij muziekdocent maar werd pas gelukkig toen hij zich geheel aan de Firma kon wijden. Hij speelt niet alleen melodieën en solo's op de tenorsax maar zingt ook hartverscheurend. Hij begeleidt zich daarbij op de drie-snarige(!) ukelele. Op gebied van voetcastagnetten spelen behoort hij tot de internationale top.
Nevenfunctie: Repareert en stemt piano's en speelt in de Funfare

Eric Eijgenraam

Eric Eijgenraam gaf een veelbelovende carrière als muziekdocent op om zich geheel aan de Firma te wijden. Eric is de trotse bespeler van ´s werelds roodste sousafoon en kan ook flink swingen met de voeten. Sinds hij lang geleden met de cabaretgroep Zak & As langs Neerlands schouwburgen toerde wil hij alleen nog maar muziek maken als er een flinke portie humor aan te pas komt.
Nevenfuncties: Doet al het bureauwerk en speelt ook in de Funfare.